Házirend

Bencsik Méhes Tanya

Kedves Vendégeink!

Szeretettel köszöntünk Benneteket a Bencsik Méhes Tanyán! Reméljük, hogy kellemes kikapcsolódásban lesz részetek nálunk, mi ezért igyekszünk minden tőlünk telhetőt megtenni. Arra kérünk, hogy figyelmesen olvasd el a házirendet, mert sok-sok fontos információt tartalmaz, a végén pedig pár jó hírrel is szolgálunk (ott kezdeni nem ér! ).

A kiállított és dekorációként szolgáló régi tárgyak, nagyszülői, dédszülői hagyatékok, kérjük
vigyázzatok rájuk, hiszen ők adják a tanya hangulatát!

Környezettudatosság

A tanyát igyekszünk minél inkább környezettudatosan működtetni, ezért kérünk Benneteket, hogy a szemetet szelektíven gyűjtsétek. A műanyag és fém hulladékot a sárga kukába, a papírt és ez üveget a megjelölt zsákokba tudjátok tenni, ezeket a tárolóban találjátok. A komposztálható konyhai hulladékot gyűjthetitek külön, vödörbe. Ha a fészerajtóba teszitek, kiürítjük, amikor jövünk etetni az állatokat.

A víz nem ivóvíz

Zuhanyzásra nyugodtan használjátok, főzéshez inkább ásványvizet használjatok.

Ballonos víz

Az előtérben találjátok a ballonos vízadagolót, hideg-meleg tartállyal. Ha a tartály kiürül, a ballont RÖGTÖN cseréljétek ki, mert ha a meleg vizes tartályban nincs víz, az károsítja a gépet (leég). Teli ballont a tárolóban találtok, ha a cserével nem boldogultok, szóljatok! 

Dohányzás

Az épültben TILOS a dohányzás. Arra kérünk Benneteket, hogy ha az udvaron dohányoztok, a hamut és a csikkeket egy helyre gyűjtsétek, illetve vigyázzatok a fa kerti bútorokra. Hamutartót találtok odakint, ha nincs meg, szóljatok! 

Medence, jacuzzi

Kérünk Benneteket, hogy se a medencében, se a jacuzziban ne egyetek, hogy a víz tiszta maradjon! Hasonló okból, mielőtt vízbe mentek, zuhanyozzatok le. A naptej és a napolaj használatát is minimalizáljátok közvetlenül medencézés előtt, mivel az nem tesz jót a szűrőrendszernek.

Fokozottan ügyeljetek arra, hogy üvegpoharat ne vigyetek egyik víz közelébe se! A szilánkokat nehéz lenne kiszedni, hogy a fürdőzés ismét biztonságos legyen. Este legyetek kedvesek behúzni a medence tetejét (akkor a szél nem fúj bele port, koszt), így másnap ismét tiszta víz vár Benneteket.

Főzés, tűzhasználat

A konyhában gázpalackos tűzhely található, ha a palack kifogy, vagy a működése ismeretlen, bizonytalanok vagytok, szóljatok, kérdezzetek, segítünk! Bográcsozáshoz, szalonna sütéshez eszközök és fa is rendelkezésre áll, ha valamit nem találtok, szóljatok, a tűzzel pedig óvatosan! 

Rossz idő esetén a kazán segítségével tudunk meleg csinálni odabent, ennek a működését is elmondjuk, megmutatjuk, ha szükséges!

Állatok

Az állatokat kérlek, ne etessétek! A pónik SEMMIT nem ehetnek füvön és szénán kívül. Napi kétszer jövünk etetni őket, ezt igyekszünk úgy tenni, hogy a pihenésetek zavartalan legyen – Ezért a hátsó bekötő utat és a hátsó kaput használjuk. Az állatokhoz az udvarba át lehet menni, és a méhészetet is szívesen megmutatjuk, de ezekről egyeztessünk!

Szállásunk állatbarát

…így kedvenced is veled pihenhet. Arra kérünk, hogy vizesen, sárosan a szőnyegekre ne engedd, ügyeljetek a tisztaságra. Amire pedig figyelj: a kert oldalról sövénnyel határolt, de kerítés nincs, így ha kalandvágyó a kutyusod, könnyen talál kibúvót. Vigyázz Rá! 

Arra kérünk, hogy estére hozzatok be a házba minden olyat, aminek az eső, harmat stb. árthat (matracok, plédek, szivacs a hintaágyból, stb.)

A medencét, trambulint, és a tanya összes „elemét” mindenki saját felelősségére használhatja.

Az itt tartózkodással a házirendet elfogadjátok, és a gondatlanságból eredő károkért felelősséget vállaltok.

Ahogy ígértünk, jöjjenek a jó hírek!

A faluban van egy kedves kis élelmiszerüzletünk. Ha itt vásároltok, és a kártyát, amit érkezéskor
kaptok, magatokkal viszitek, 10% kedvezményt fogtok kapni a vásárlásotok során. 

A kis asztalon találtok egy kis vendégváró italt, egészségetekre! Házi készítésű, de nem a kerítésszaggató
típus, törekszünk a jó minőségre. Kóstoljátok meg bátran! 

Mézet is találtok a konyhában, ami házi méhészetünkben kerül csomagolásra. Fogyasszátok! Arra vigyázzatok, hogy morzsa ne kerüljön bele. Ha szeretnétek haza is vinni, jelezzétek, az is lehetséges! 

Észrevételeiteket bátran jelezzétek, azt is, ha ötletetek van arra, hogyan lehetne a Tanya jobb, kényelmesebb, környezettudatosabb. Még újak vagyunk a vendéglátásban, minden építő kritikának
nagyon örülünk! 

Bármilyen kérdésetek van elértek minket!