Kik laknak a tanyán?

A tanyasi hangulathoz, környezethez hozzá tartoznak az állatok, állatok szeretete. Állataink vendégeinktől elkerítve laknak. Bármikor simogathatóak, de etetésüket kérjük mellőzzék. A tanyán lévő állatok a házba nem mehetnek be, kérlek erre figyelj. Az állatok látogatása minden esetben saját felelősségre történik, kérjük a gyerekeket egyedül ne engedjék, a villanypásztorban áram található.

A lovacskák

Avagy Mandula, Mokka, Marcipán. Mind a hárman Shetlandi pónik
Marcipán a legkisebb egy félősebb fiúcska, de nyugodtan próbáld simogatni, viszont vigyázz, ő szereti megmutatni, az éles fogait. Mandula már kicsit öregesebb, de nagyon szereti, ha simogatják a nyakát, vagy vakargatják az orrát. 

Mokka igazi kis hölgy, neki akár a sörényét is be lehet fonni, ölelgetni is lehet akár.
Bájos, szeretetgombóc. Kérlek arra mindig figyelj, hogy a ló háta mögé ne kerülj, ne ijeszd meg. 
Előre egyeztetünk akkor akár meg is sétáltathatjuk együtt a lovakat.

Happy

A tanya kutyusa, igazi házőrző típus, de ne tévesszen meg a nagy külső, igazi szeretetgombóc. Szereti a gyerekeket és a sok simogatást. 

A cicák

Bújósak, de kicsit félősek. Szeretik a simit, nagyon tudnak dorombolni 😊Van egy különleges teknőc tarka cicánk, akiknek a farkincája helyén csak egy bojt van.

A galambok

Nekik szabad járásuk van (amennyiben zavar, szívesen becsukjuk őket). 

Csirkék és kacsák

Az állomány időről-időre változik, gyarapszik és csökken. Igyekszünk a vérvonalakat frissíteni. A gyerekek az esti tojás szedésnél, etetésnél segíthetnek, ha szeretnének. Kacsáink között megtalálják a búbos-, néma-, futó kacsákat is.

Páva

2020-ban bővültünk a pávákkal, bízunk benne lassan kispáváink is lesznek. Ha reggel korábban kelsz akkor a páva hívogató hangjára lehetsz figyelmes. A tojó nagyon szeret a medence körül jönni, menni; ne aggódj nem bánt. A hímet érdemes figyelni, hiszen gyönyörű amikor a színes farktollával udvarolni kezd.

A barik

2019-ban bővül a barikkal az állomány, majd bízva egy kis szaporulatban egy évig egy kossal együtt öten éldegéltek. Nagy boldogság volt, az első kisbari születése, vagy az ikerbarik érkezése is. Néhány napos bárány simogatása nem minden napi élmény, még annak sem, akik állatok között nőtt fel.