Termékeink

Bencsik Méhészet

A méz a virágok nektárjaiból méhek által összegyűjtött, kaptárba hordott, mézzé érlelt termék.

A méz a világon az egyetlen 100%- ig természetes élelmiszer, amiből sem elvenni sem hozzáadni nem kell.

Mézeinket a következő kiszerelésekben forgalmazzuk: 

Akácméz

Vegyes virágméz

Kisebb kiszerelésben

Díszdobozban

Hársméz

Repceméz

Szelídgesztenye méz

Selyemfű méz

Akácméz

3500g kiszerelés

Vegyes virágméz

3500g kiszerelés

Az alábbi kiszerelésben kaphatóak:

150 gr – 10 db tubus/ zsugor
250 gr macis – 12 db flakon/ zsugor
250 gr – 10 üveg / zsugor
500 gr – 10 üveg/ zsugor
900 gr – 8 üveg/ zsugor
3500 gr – max 150 db vödör/ raklap

20 gr-os mini méz (tégelyes változat) vásárlására is van lehetőség 72 db/ karton. 

Megvásárolnál termékeinket?

Látogasson el üzletünkbe vagykeressen e-mailben, telefonon.

Érdekli viszonteladói programunk?

Az állomány teleltetése két telephelyen történik, mindkettő közel az élő-, és a Holt-Köröshöz. Ez nagyon lényeges a korai virágpor /fűz, mogyoró/ hordás szempontjából.

A gyümölcsvirágzást követően ez első tömegesen virágport adó és jól mézelő növény a repce. Szépen fejlődnek rajta a méhek, mely szükséges is, hogy akácvirágzásra kellően erősek legyenek a családok.

Akácvirágzásra vándorolni kell mivel helyben nincs összefüggő akácos. Az úgy nevezett középső akác után északi akácra vándorolunk amennyiben nem fagyott le, illetve az időjárás elfogadhatónak látszik. Az április, május a legszorgosabb időszak mivel ekkor kell a családokat fejleszteni, műlépezni, fiókokat felrakni, éjszaka 3-4 alkalommal költözni repce, illetve akácmézet pergetni. Május első felében készített rajokat dajkálni kell. 

Az itthon maradt családok az ártérből ámor mézet tudnak gyűjteni. Visszaköltözés részben a telephelyre, részben a majdan nyíló napraforgó táblához történik. Az állomány egy része selyemfűre vándorol amennyiben kedvezőek a feltételek. (A virágzata ragacsos és nagyon koptatja a méheket.) A napraforgó júliusban mézel, ha szakaszosan lett vetve augusztus elejére is áthúzódhat.

A méh élősködője az atka (Varroa destruktor) mely ellen védekezni kell – irtani – különben kipusztítja a méhcsaládot. Termelési szezonban főleg biológiailag, mivel a mézet minden szennyeződéstől, idegen anyagtól, antibiotikumtól óvni kell.

A méztermelés kizárólag rakodó képtárakban történik, a méztéri fiókok elvételét, méhteleintését szöktetéssel vagy a méhek lefúvásával oldjuk meg. A fiókok zárt pörgető helyiségbe kerülnek, ahol fedelezés után pörgetéssel történik a mézelvétel.

Melyik méz mire jó?

Milyen hatással van szervezetünkre?